Paluu perinteisiin äitienpäiväjuhliin pandemiatauon jälkeen

Tämä äitienpäivä presidentti jakaa jälleen mitalit ansioituneille äideille Helsingin Säätytalossa, ohitettuaan henkilökohtaiset seremoniat sekä vuosina 2020 että 2021.

Sunnuntaina 30 suomalaista äitiä saa Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaisella ristillä. Mitalit jaetaan äideille, jotka ovat merkittävästi edistäneet lasten kasvattamista.

Tänä vuonna saajat tulevat eri taustoista, mukaan lukien saamelaisäiti, jolla on suuri perhe, vietnamitaustainen äiti, joka saapui Suomeen kiintiöpakolaisena, kazakstaniainen äiti sekä kahden lapsen äiti, jolla on aivohalvaus .

Yksi tunnustettu äiti on Gunnel Sjöblom Pedersörestä Pohjanmaalta. Hän ja hänen miehensä, Göstaovat kasvattaneet noin 200 lasta viimeisten 30 vuoden aikana.

Tämä on merkinnyt jopa 12 lasta päivällispöydässä.

"Lapsille on annettava rakkautta, huolta ja kohdeltava heitä oikeudenmukaisesti. Jos toinen heistä saa jotain, toisella on oltava sama. Kaikkia tulee kohdella samalla tavalla, eikä ketään saa jättää ulkopuolelle." hän sanoi.

40-vuotias opettaja on tämän vuoden nuorin ja vanhin 92-vuotias.

"Toivon, että äitiyttä arvostettaisiin enemmän. Ei vain kerran vuodessa, vaan että se nähdään suurena yhteiskunnallisena resurssina," sanoi Mirjam Kallandjoka toimii Mannerheimin Lastensuojeluliiton puheenjohtajana.

Palkinnon perustamisesta vuonna 1946 lähtien äideillä, jotka ovat saaneet palkinnon, on yleensä ollut paljon lapsia, maaseutukoti ja he ovat toimineet aktiivisesti hyväntekeväisyys- ja vapaaehtoisjärjestöissä.

Kunnat, uskonnolliset seurakunnat ja muut järjestöt voivat nimittää äitejä aluehallinnon virastoihin (Avis). Nämä virastot välittävät ehdotuksensa sosiaali- ja terveysministeriölle, joka lähettää luettelon maan ritarineuvostolle.

Mikään ei kuitenkaan estä lapsia jättämästä hakemusta äitinsä puolesta.

Toukokuun toiseen sunnuntaihin osuva äitienpäivä on virallinen lippupäivä Suomessa.

Source: The Nordic Page


Posted

in

by

Related Posts