Keskiviikon lehdet: Jatkuva yllätys Turkin osastolla, leikkipaikkaruokailu, pääministerin pohja

Keskiviikon lehdet: Jatkuva yllätys Turkin osastolla, leikkipaikkaruokailu, pääministerin pohja

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyysprosessi on ollut kolmen viikon ajan pysähdyksissä Turkin vastustuksen vuoksi, joka keskittyy lähinnä väitteisiin, että maat tukevat kurditerroristeja.

Turkki käynnisti molempia maita painostavan kampanjan kurdikysymyksestä ja aseiden vientikielloista 13. toukokuuta, viisi päivää ennen kuin Suomi ja Ruotsi jättivät jäsenhakemuksensa Brysselissä.

Sisään Ilta-Sanoman haastattelut, presidentti Sauli Niinistö sanoi, ettei ollut syytä epäillä Turkin tukea ennen Turkin presidentin äkillistä Suomea ja Ruotsia arvostelevaa ilmoitusta.

Niinistön mukaan Turkin Recep Erdogan ilmaisi selkeästi tukensa Suomen Nato-jäsenyydelle puhelinkeskustelussa 4. huhtikuuta.

"Melko pitkän keskustelun päätteeksi hän sanoi, että “haet Nato-jäsenyyttä, suhtaudumme siihen myönteisesti, arvioimme sen myönteisesti”." Niinistö kertoi IS:lle.

Presidentti Niinistö lisäsi "Väärinkäsitysten mahdollisuutta ei ollut. Lisäksi huhtikuun 4. päivän puhelun seuranta oli melko tarkkaa. 5. toukokuuta ulkoministeri [Pekka Haavisto] vahvisti käyneensä keskustelua Turkin ulkoministerin kanssa [Mevlüt] Cavusoglu ja totesi, ettei ongelmia ollut. Ja Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg antoi samanlaisen lausunnon Naton puolesta toukokuun alussa."

Ilta-Sanomat kirjoittaa, että on huomionarvoista, että Niinistön ja Erdoganin puhelun jälkeen 4. huhtikuuta puheenjohtajavaltio Turkki twiittasi, että Erdogan oli tuossa keskustelussa ilmaissut odotuksensa Turkin asevientikiellon purkamisesta.

Niinistö on kertonut STT:n uudelle virastolle, että asevientikysymys ei näyttänyt olevan Suomen Nato-jäsenyyden ehto, mutta "tästä oli erillinen keskustelu."

Presidentti Sauli Niinistö.Lehtikuva

Neljäs yleinen Covid-isku epätodennäköinen

Jyväskylän Keskisuomalainen kertoo, että Keski-Suomessa valmistellaan parhaillaan neljännen annoksen koronavirusrokotetta 70 vuotta täyttäneille erityisriskissä oleville henkilöille.

Riskiryhmiä ovat esimerkiksi vaikea sydän- tai keuhkosairaus, diabetes tai sairaalloinen liikalihavuus.

Uuden omicron BA.5 -muunnelman tapausten löydettyä pääkaupunkiseudulta lehti kysyy, onko todennäköistä, että suositus neljännestä pistosta ulotetaan koskemaan periaatteessa tervettä aikuisväestöä.

Kukaan ei tiedä varmasti.

"Jossain vaiheessa sinun on pohdittava, onko uusi rokotuskierros oikea tapa edetä. Se tuskin on, ainakaan jos vakavia tapauksia ei ole yleisessä, terveessä väestössä," sanoi Jyväskylän infektiotautien ylilääkäri. Ilkka Käsmä.

Tämänhetkisen tiedon valossa Käsmä arvioi, että uusi variantti on hyvin samankaltainen kuin BA.2 omikronia, joka on tällä hetkellä yleisin koronavirustartuntojen aiheuttaja Suomessa.

"Jos tämä on totta, periaatteessa terveen terveyden pitäisi [help people] taistelee uutta varianttia vastaan ​​melko hyvin," Käsmä lisäsi.

Ennen viimeisintä pidennystä oli suositeltu jo neljättä rokoteannosta yli 12-vuotiaille vakavasti immuunipuutteisille, yli 80-vuotiaille, vanhustenhoitokodeissa asuville sekä muille terveysongelmista kärsiville vanhuksille. .

80 vuotta leikkipaikkalounaita

Hufvudstadsbladet vie lukijat Helsingin Hertoniemeen Oravan leikkikentälle, jossa sadat lapset ulkoilevat aurinkoisella kesäsäällä ja tarjoilevat ilmaisen, lämpimän keskipäivän ateria.

Tänä kesänä tulee kuluneeksi 80 vuotta ilmaisten lounaiden alkamisesta kaupungin leikkikentillä, ja ohjelmaan osallistuu noin 40 pääkaupungin puistoa.

Ateriat tarjoillaan keskipäivällä joka arkipäivä 6.6.-10.8. välisenä aikana, ja se on tarkoitettu alle 16-vuotiaille lapsille.

"Kesäloman aikana monet kouluikäiset lapset tulevat tänne viettämään aikaa ja syömään lounasta vanhempiensa ollessa töissä," selitti leikkipaikan valvoja Eija Sormunen.

Ennakkoilmoittautumista ei vaadita, mutta lasten tulee tuoda omat astiat, ruokailuvälineet ja juomat.

Kaikki leikkikentällä tarjottavat ateriat, noin 2000 kg ruokaa päivässä, toimitetaan Vantaalla sijaitsevan palvelun kautta.

Huijaa PM:ää

Suomalainen sosiaalinen media on ollut liekeissä skandaalipainotteisen lehden jälkeen Seiska julkaisi viime viikonloppuna rehellisen paparazzikuvan pääministeristä Sanna Marin (SDP) takaa katsottuna tiukasti istuvat urheiluvaatteet.

Mediatutkija Iiris Ruoho, kertoi Iltalehti että valokuva ja sen julkaisu on yritys vähätellä ensi-iltaa.

"Tämä on tahallinen yritys halventaa Sanna Marinia. En muista vastaavaa tapausta, jossa olisi miespoliitikko," hän sanoi.

Helsingin keskustassa otettu kuva, joka keskittyy vahvasti Marinin takapuolelle, herätti kriittistä keskustelua sosiaalisessa mediassa.

On kysytty, onko pääministerin "syntien luettelo" sisältää nyt myös sen, että hänellä on pakarat.

Ruohon mukaan mediaa vaivaa edelleen tarpeeton seksualisointi ja naispoliitikkojen vanhentuneet näkemykset. Kuvat ja kommentit lähentävät usein esimerkiksi kynsiä tai meikkiä.

"Tavallaan he yrittävät tuoda naisen takaisin “perinteiseen paikkaansa”, kommentoimalla hänen naisellisia piirteitään ja tuomalla ne keskustelun keskipisteeseen," Ruoho kommentoi.

Source: The Nordic Page

Related Posts:

Ads Block Detector Powered by codehelppro.com

Ads Blocker Detected!!!

Hi there! We have noticed that you are using an ad blocker. When you use an ad blocker, we will detect it and display this message. We understand that you want to reduce the annoyance of ads, but we also want you to know that ads are our main source of revenue to keep our website running. If you are willing to disable your ad blocker or whitelist our website, we can continue to provide high-quality content and services. In addition, you can enjoy a better browsing experience as the ads will display more relevant content based on your interests. Thank you for your understanding and support!